• 24/7 bereikbaar
  • Alle soorten verstoppingen
  • Verstopping direct opgelost
  • Ervaren ontstoppers

Gootsteen ontstoppenEen van de consequenties van een verstopte gootsteen kan een vervelende, vaak ietwat penetrante geur zijn. Deze geur is dermate sterk, dat deze vaak in meerdere ruimtes rondom de gootsteen te ruiken valt. Daarbij is het lastig om de geur te verdrijven! Een gootsteen ontstoppen is echter niet alleen noodzakelijk om de stank te verhelpen. Ook zal het water steeds moeizamer richting de afvoer onder de gootsteen stromen. In het ergste geval is de gootsteen helemaal niet meer te gebruiken, doordat deze overstroomt als gevolg van de verstopte riolering. Een gootsteen ontstoppen is gelukkig een relatief eenvoudige klus voor onze ontstoppingsdienst.

 

Zelf een gootsteen ontstoppen bij verstoppingen

In eerste instantie kunt u een gootsteen ontstoppen zonder direct hulp van NVS Ontstoppingen in te schakelen. Dit doet u door soda in de gootsteen te scheppen met een theelepeltje. Laat de soda vervolgens enkele minuten intrekken en spoel de afvoer vervolgens met kokend water door. Het kan noodzakelijk zijn om dit proces een aantal keer te herhalen bij zelf een gootsteen ontstoppen. Mocht de soda geen effect hebben, dan kan ook het gebruik van een lange flexibele veer helpen. U kunt dergelijke veer bij een bouwmarkt kopen, of online bestellen. Niet alleen voor een gootsteenverstopping komt zo’n veer van pas. Ook bij andere verstoppingen kunt u met de veer voor een oplossing zorgen.

Een gootsteen ontstoppen met een chemisch ontstoppingsmiddel wordt sterk afgeraden. Deze middelen zijn niet alleen ontzettend slecht voor het milieu. Ook kunnen ze gevaarlijk zijn, wanneer uw huid met het middel in aanraking komt. Probeer het gebruik van deze middelen daarom zo goed mogelijk te voorkomen.

Hulp bij een gootsteenverstopping van professionele ontstoppers

Is het niet gelukt om de gootsteen met soda of een veer te ontstoppen? De kans is groot dat de verstopping in dat geval al dermate groot is, dat de afvoer moet worden doorgespoten. Schakel de professionele ontstoppers van NVS Ontstoppingen in, om u hierbij te helpen. Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen om de gootsteen te ontstoppen. Vooraf zullen we met een kleine camera achterhalen, wat de exacte bron van de gootsteenverstopping is. Op basis hiervan zorgen we vervolgens voor een gepaste en effectieve ontstoppingsmethode.

Het kan verstandig zijn om uw gootsteen eens in de zoveel jaar preventief te laten ontstoppen. Onze ontstoppingsdienst spuit de afvoer hierbij door, om beginnende verstoppingen in de kiem te smoren. De kans dat u alsnog met een serieuze gootsteenverstopping te maken krijgt is erg klein.

24/7 bereikbaar! Bel: 023-7820507